plas_760x200
Links en publicaties

Organisaties en bureaus waar Doorpakken mee samenwerkt zodat er een brede dienstverlening kan worden geboden met expertise van vele vakgebieden

  • De BedrijfsAPK, een label met Mark de Koning, een 1-daagse check-up waarin ze samen met u op een frisse en originele wijze stilstaan bij de ‘de mens achter uw organisatie en de organisatie achter uw mensen'.
  • Vier de tweede helft, een programma ontwikkeld met Hans Oosterhaven waarbij er tijd is om je te verdiepen in je volgende stappen
  • Groeifabriek Lydia werkt en denkt regelmatig mee met Bart van Amerongen van de groeifabriek op opdrachten op HRM gebied
  • CAOP,  Lydia werkt  in het kernteam van CAOP opleidingen medezeggenschap
  • Werk en inspiratie , samen met Joyce Weber heeft Lydia een leergang ontwikkeld voor leiderschap voor vrouwen waar in 3 x 2 dagen op een verrassende, indringende manier wordt stilgestaan bij uw leiderschap.
  • Bureau Noorderlicht Lydia werkt regelmatig met Karin Willemsen-Klop op het terrein van medezeggenschap
  • Van den Berg training en advies, het bureau van Jacco van den Berg die mens en organisatie ondersteunt in hun ontwikkeling. Jacco levert wekelijks een bijdrage aan de rubriek:  Verdien ik wel genoeg in Volkskrant banen en woont ook in Nesselande.
  • Eduard van Vloten.
Recente artikelen:
  • Iedereen telt mee, vakmedianet, 2016, papieren tijger met potentie. Tijdelijke krachten en zzp-ers zouden ook tot het domein moeten horen waar OR-en zich druk om maken, worden ze gezien als collega's of als concurrenten, krijgen zij ook een kerstpakket?
  • De OR als regisseur, CAOP , 2015 Lang leve de Ondernemingsraad, De OR als Regisseur. In dit hoofdstuk plaats ik de rol van de OR als regisseur in een breder perspectief. In de samenleving wordt meer een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van de burger. Zorgorganisaties maken hiervan een vertaalslag in de eigen organisatie en dit heeft ook  gevolgen heeft voor de medewerkers. Dit geldt ook voor de OR  die zoekt naar een passend antwoord en zich meer bezig zal gaan houden als regisseur van directe medezeggenschap. Dit heeft ook consequenties voor de vaardigheden en competenties van OR leden. Er wordt een uitstapje gemaakt naar de socioloog Erving Goffman. Kunnen we zijn bevindingen over interactie ook toepassen op het werk van OR leden?

 

 

vierdetweedehelft-advertentie-happinez
 
De kunst van het betrekken. Parels van participatie’
Op 12 maart 2010 was de boekpresentatie in Hotel New York
De zaal was helemaal vol, er was een prima feestelijke sfeer en een mooi programma
We hadden een paar mooie praatjes en tafelredes van Mieke van de Berg, Dorien de Wit en Jacco van den Berg.
Dick en ik deden een pecha kucha (20 beelden, waarvan elk beeld 20 seconden blijft staan, met daarbij je tekst) die we wat hadden gepimpt door er live pianobegeleiding bij te vragen van Martien van Oostrom (Pater Moeskroen en een van de mede auteurs).
Het eerste exemplaar van het boek ging naar Sander de Kramer, hoofdredacteur van de Straatkrant. Daar ben ik echt heel trots op; hij is een geweldig voorbeeld van het organiseren van betrokkenheid en maakt het ook waar.
Na dit plenaire gedeelte waren er een stuk of zeven geanimeerde workshops in de bibliotheekzaal en een informele toast als afsluiting.

Het boek is via internet te koop, bij bol.com, managementboek.nl, sdu.nl en in de betere boekhandels.
Wil je een reactie geven op ons boek? Graag! Stuur een maltje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

De kunst van het betrekken
Lydia Schippers, Dick Termond e.a.

Academic Service

ISBN 9789052617701
Pagina's 152

boek_betrekken_650x463

 
OR voorzittersdag 27-11-2008

Op 27 november 2008 heeft Lydia Schippers op de OR voorzittersdag gesproken over nieuwe vormen van medezeggenschap

Lees meer...
 
Medezeggenschap zonder OR

Nieuwe vormen van inspraak, praktijkblad ondernemingsraad, september 2008

nieuwe_vormen

 
De toekomst van medezeggenschap

A+O magazine, maart 2007

de_toekomst_van_medezeggenschap_img_0

 
Meer artikelen...
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2