Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling voor jongeren en volwassenen.

· Wil jij inzicht krijgen waar je goed in bent?

· Wil je ontdekken wat jouw talenten zijn?

· Weten waar jij energie van krijgt?

Inzicht in jezelf helpt je bij het maken van keuzes voor studie of werk. Inzicht krijgen in je krachten, valkuilen en ontwikkelpotentieel gaan daarbij helpen. Ontdek het!  Met een ODC meting. Deze wordt gegeven door Lydia en Maurits.

Wie zijn dat?

lydenmau

Maurits Uipkes en Lydia Schippers werken samen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en kennen elkaar ruim 15 jaar.

Lydia Schippers heeft ruime ervaring met dit soort vraagstukken en Doorpakken, haar bedrijf valt onder de CRKBO regeling en ze is geregistreerd coach.

Maurits Uipkes heeft ruime ervaring met HR vraagstukken en werkt als trainer /coach momenteel onder andere voor het CVD als strategisch adviseur.

Samen werken ze als ODC professionals. ODC is een meetinstrument om iemands onbewuste drijfveren in kaart te brengen. Dit kan op individueel en op team niveau en zou ook ingezet kunnen worden voor de ontwikkeling voor de OR als team.

Wat is een ODC meting?

De ODC meting is een snelle unieke en diepgaande manier om inzicht te krijgen in gedrag dat van nature goed bij je past en waar je energie van krijgt en de mate waarin je deze werkelijk inzet. 
Het is een unieke aanpak waarmee je je bewust wordt van je onbewuste drijfveren en daarbij behorende kerncompetenties.

Voor veel mensen is de uitkomst van de meting een eyeopener. Het  grootste deel van ons dagelijks gedrag wordt namelijk aangestuurd vanuit onbewuste  patronen. De kracht van ODC is dat het zowel de onbewuste drijfveren (met beelden of plaatjes) als het gedrag meet en laat zien welke natuurlijke competenties het meest effectief gedrag mogelijk maken.

Ook brengt de ODC meting in kaart waar je je in je ontwikkeling tot nu toe hebt aangepast aan wensen en eisen van de omgeving. Vaak zijn dit competenties die minder goed bij je passen en gedrag dat je mogelijk veel energie kan kosten in de dagelijkse praktijk.

De meting is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Jung.

Hoe werkt het?

1. De ODC is een eenvoudige online vragenlijst van ongeveer 15 minuten die je thuis op pc of tablet kan maken. Het bestaat uit een aantal vragen en het kiezen van verschillende plaatjes.

2. Er volgt een heldere rapportage waar je resultaten duidelijk in worden weergegeven op een visuele manier.

3. Je resultaten van de meting worden in een persoonlijk terugkoppelgesprek met je doorgenomen.

Meting en terugkoppelgesprek voor volwassen is € 450,- (meting, terugkoppelgesprek van 1,5 uur excl BTW)

Jongeren

De ODC meting is er voor iedereen!  Ook 1 speciaal voor jongeren. Het unieke daarbij is dat de taal aangepast is aan de belevingswereld van jongeren. Met de meting krijgen jongeren op een eenvoudige manier inzichten die gaan helpen bij het maken van keuzes voor vervolgopleiding en werkveld. Voor deze meting is een aanpast tarief van € 100,- per terugkoppeling (meting en gesprek van max 1 uur, excl BTW)

· Tijdens dit gesprek van ca. 1 uur staat de jongere centraal, en zal dan ook alléén met hem/haar gevoerd worden.

· Hierna kunnen we wat je over jezelf ontdekt hebt, samen verwoorden aan bijvoorbeeld je ouder(s)/verzorger(s).  Je ontvangt aan het eind een rapportage waarin je alles kunt teruglezen over je meting.

Vraag de meting nu aan

Ben je tussen de 11 en 16 jaar? Dan hebben we schriftelijke toestemming nodig van je ouder(s)/verzorger(s).

Ouder dan 16? Toestemming is niet nodig. Ze zullen het fijn vinden als je ze wel op de hoogte brengt.

Uitsluitend gecertificeerde terugkoppelaars, -coaches en –behandelaars mogen met de ODC werken, rekening houdend met de beroepsethiek die geldt in de jeugdzorg. Er is een ethische commissie opgericht die de juiste toepassing van wettelijke kaders en ethische gedragsregels bij werken met minderjarigen borgt